Worker
Wróć do Pulsu Budownictwa
Erbud wspiera gastronomię
23.11.2020

Erbud wspiera gastronomię

Budowlana Grupa wdrożyła kolejną akcję będącą wsparciem dla branży, która szczególnie odczuła konsekwencje restrykcji wprowadzonych w związku z pandemią. W każdą środę pracownicy Erbudu zamawiają na koszt swojej firmy obiad z restauracji. Akcja rozpoczęła się w poprzednim tygodniu i potrwa do świąt Bożego Narodzenia. Każdy z pracowników może wydać 25 zł, a zamówiony obiad musi pochodzić z lokalnej restauracji. Zgodnie z zasadami każdy ma zamawiać posiłek co tydzień zinnego lokalu, by akcja miała jak najszerszy zasięg. – Branża budowlana nie ucierpiała w znaczący sposób przez pandemię. Nie przerywaliśmy prac, dzięki czemu notujemy bardzo dobre wyniki. Bary i restauracje nie miały tego szczęścia i po raz drugi w tym roku mogą wydawać posiłki tylko na wynos, co znacząco uszczupla ich dochody. Jako firma odpowiedzialna społecznie uważamy, że jesteśmy zobowiązani do dzielenia się i wsparcia branży gastronomicznej. Restauratorzy i ich załogi pracowali ciężko, ale teraz potrzebują naszej pomocy. Bez nas mogą nie przetrwać tych trudnych czasów – mówi Dariusz Grzeszczak, prezes Erbudu. To nie pierwsza akcja pomocy, którą Erbud przeprowadza w okresie pandemii Covid-19. Wiosną spółka przekazała Szpitalowi Specjalistycznemu w Brzezinach dwa respiratory, ultrasonograf, zestawy do nebulizacji oraz 20 bronchoskopów. Z kolei Fundacja Erbud „Wspólne wyzwania” wsparła zakup środków ochrony osobistej, takich jak rękawiczki i ręczniki jednorazowe, środki do dezynfekcji czy chusteczki nawilżane, przez Regionalny Szpital Specjalistyczny im. dr. Wł. Biegańskiego w Grudziądzu. Fundacja zaopatrzyła też w środki ochrony osobistej domy dziecka, z którymi na co dzień współpracuje.
Zdjęcie Michał Oksiński
Autorem artykułu jest:Michał Oksiński
Budowlana Grupa wdrożyła kolejną akcję będącą wsparciem dla branży, która szczególnie odczuła konsekwencje restrykcji wprowadzonych w związku z pandemią. W każdą środę pracownicy Erbudu zamawiają na koszt swojej firmy obiad z restauracji.
Akcja rozpoczęła się w poprzednim tygodniu i potrwa do świąt Bożego Narodzenia. Każdy z pracowników może wydać 25 zł, a zamówiony obiad musi pochodzić z lokalnej restauracji. Zgodnie z zasadami każdy ma zamawiać posiłek co tydzień zinnego lokalu, by akcja miała jak najszerszy zasięg.
– Jako firma odpowiedzialna społecznie uważamy, że jesteśmy zobowiązani do dzielenia się i wsparcia branży gastronomicznej – mówi Dariusz Grzeszczak, prezes Erbudu.
– Branża budowlana nie ucierpiała w znaczący sposób przez pandemię. Nie przerywaliśmy prac, dzięki czemu notujemy bardzo dobre wyniki. Bary i restauracje nie miały tego szczęścia i po raz drugi w tym roku mogą wydawać posiłki tylko na wynos, co znacząco uszczupla ich dochody. Jako firma odpowiedzialna społecznie uważamy, że jesteśmy zobowiązani do dzielenia się i wsparcia branży gastronomicznej. Restauratorzy i ich załogi pracowali ciężko, ale teraz potrzebują naszej pomocy. Bez nas mogą nie przetrwać tych trudnych czasów – mówi Dariusz Grzeszczak, prezes Erbudu.
To nie pierwsza akcja pomocy, którą Erbud przeprowadza w okresie pandemii Covid-19. Wiosną spółka przekazała Szpitalowi Specjalistycznemu w Brzezinach dwa respiratory, ultrasonograf, zestawy do nebulizacji oraz 20 bronchoskopów. Z kolei Fundacja Erbud „Wspólne wyzwania” wsparła zakup środków ochrony osobistej, takich jak rękawiczki i ręczniki jednorazowe, środki do dezynfekcji czy chusteczki nawilżane, przez Regionalny Szpital Specjalistyczny im. dr. Wł. Biegańskiego w Grudziądzu. Fundacja zaopatrzyła też w środki ochrony osobistej domy dziecka, z którymi na co dzień współpracuje.
Wróć do Pulsu Budownictwa
Udostępnij artykuł: